Tjabos första dopp!

Idag har svarta faran fått bada för första gången!
 
 
Nu är det äntligen lite varmare i vattnet (vill ju att han ska få en bra start) och skönare ute så vi tog oss en sväng ner till havet. Sigge fick tyvärr sitta vid sidan av och kommer få fortsätta göra de tills hans tass är helt återställd. Men han fick mysa med lill matte ist och det är inte fy skam. (Men helt nöjd var han inte! ;) ) Jag fick lite härliga bilder på buspojken, han trivdes som fisken i vattnet och hoppade till och med från bryggan! Den första av mina hundar som tycker om de! Inte ens min vattenapportör ( labradoren Zack) tycker om vatten och absolut inte att hoppa från brygger. Han kan förmå sig att gå i och simma efter en pinne eller om han tycker matte simmar för långt ut men inte mer en så! :)
 
Vissa av bilderna är ruggigt oskarpa men jag tyckte om dom endå så dom får endå vara med! Titta och njut! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åååå HOPP!
 
 
Efter simm turen vart vi tvungna att få upp värmen och skaka av oss lite överflödigt vatten så vi körde lite inkallning! Här är det inkallning i full kareta som gäller! ;)
 
 
 
 
Hoppas att ni såg något ni tyckte om! Det gjorde i alla fall jag!

HÖJDEN av otur...

Tyvär kommer detta inte vara något glatt eller särskillt uppiggande inlägg.
 
Sjukt tråkigt att behöva ställa in Uppsala resan som jag sett så sjukt mkt fram emot! För en gång skull var allt planerat in i minsta detalj, jag hade inte lamnat en pinal åt slumpen. Jag hade sett sjukt mkt fram emot att få fara på en så stor tävling som slottshoppet kommer bli, att få bo i tält med 2 av dom finaste 4 benta jag vet. Att jag äntligen lyckats att riktigt tagga upp mig själv. Slutat tänka ångestladdat, sluta tänka för mycket, för långt, för allvarligt. Bara ta det som det kommer, satsa stenhårt men ha den där glimten i ögat och ha riktigt kul på vägen. Så skiter sig allt, typiskt min tur att så fort jag engarerar eller anstränger mig för hårt för något så går det käpprätt åt H-vete. Så känns det just nu.
 
Efter att ha skrivit de sjukt själviska så vill jag tillägga att Sigge värkar må bra, just nu ligger han och sover (nerdrogad som han är)
 
Höjden av otur.. vi skulle bara träna lite kontaktfält, allt gick lugn och fint och han gick skit fint. Tills sista gången jag ska ta han över. Högst uppe på A-hindret såg det ut som att han stannade till för en halv sekund men när han kom ner märkte jag att något var fel! Han stödde inte på vänster bakben. När jag tog en närmare titt såg jag att han blödde och att ena klon stod ut på ett jätte konstigt sätt. Som tur var fans en av mina klubbkompisar kvar, hon hjälpte mig att linda om sen var det raka vägen till veterinären.
 
Det hela slutade med operation, klon var av helt och hållet så det fans inte så mkt att göra. Nu blir det tratt, strumpor och vila ett tag fram över. Men jag hóppas att han är tillräckligt pigg eller att vi får hundvakt över dagen så att vi kan fara till Piteå med Tjabo.
 
Jag ska sova på mitt arga besvinka jag och förhoppningsvis må lite bättre över mig själv imorgon. Och hoppas att Sigge mår bättre, matte ska "wabba" och ha soff mys hela dagen med sin vita fara.
 
Hoppas ni andra har haft och får en bra dag, Mvh Tove

Trötta dagar

Hej igen! 
 
En kort uppdatering om vad som har hänt och vad som kommer att hända!
 
Jag och Sigge har gått agility kurs för Åsa Emanuelsson och fått tillbacka gnistan igen! Innan, under och efter Nordmalings tävlingarna har vi varit lite ur fas och inte haft samma gnista och glöd som vi brukar ha haft. Men efter denna dursen så har vi fått tillbacka lite kämpar glöd och ska nu snart fara iväg till Uppsala på Slottshoppet, en 6 dagar tävling och testa våra nya färdigheter och vår nya energi. Efter det blir det att fara till Piteå på agility tävling där med och dessutom ställa Tjabo på hans första offesiella utställning. Ska bli intressant att se vad dom har att säga. 
 
Till Uppsala bär vi av på fredag, jag och dom 2 fyrbenta grabbarna. Vi kommer att bo i tält i 5 nätter (ska bli kul att se hur Tjabo tycker om de, lilla vakthunden ;) ), tyvär ser det inte som att vi hade särskillt mycket tur med vädret men jag hoppas att det hinner ändra sig lite. Om inte annat tror jag att vi kommer få ett minne för livet endå.
 
Tjabo har fått dra 3 mjölktänder, kanin tänderna kom upp och kilade fast i mjölktänderna men nu efter lite veterinär vård ser allt riktigt bra ut! Tänderna värkar komma där dom ska och han har inga större psykiska men. Det där men att "vara lite trött" som veterinären sa att han skulle kunna va hade tydligen inte Tjabo hört då han strax efter att vi kommit hem vart rastlös och började hitta på bus, så det var bara att ta på sig träningskläderna och gå ut och träna lite grunder i agilityn. 
 
Han är riktigt ivrig på at träna den lilla svarta, riktigt fartig och så länge man är tydlig och har tålamod så går allt riktigt bra. Men envis som en åsna är han. Återkommer med lite bilder från midsommar och annan träning. 
 
Ha det bra så länge, och för er som nu läser denna lilla blogg så ber jag om ursäkt att jag är så fruktansvärt dålig på att uppdatera!

RSS 2.0