Freestyle kursen

Hej!
 
Freestyle kursen värkar vara riktigt givande! 
 
Tjabo skötte sig skit snyggt! Vi fick börja träna:
frontarbete (som vi redan gjort sen han var pyttis)
Snurra (kan han sen ett bra tag tillbacka)
Dutta nosen i handen som senare hjälpa (kan han också sedan länge)
mm
 
Efter som han som sagt var så duktig och redan kunde det mästa fick vi utveckla våra övningar.
 
Att snurra rakt framför är lite svårt (han drar åt mitt vänster när han kastar sig runt) så vi har börjat belöna från mitt höger för att få honom att snurrar rakt och hålla possitionen. Det känns som att det går framåt men vi får väl la se om de! ;)
 
Frontarbete, träna stadga i stå, börja träna att gå i sidan mm. 
 
Snurra ska jag börja lägga in att han ska under benet ("följa" handen) men inte förens han kan snurra rakt!
 
Hand target ska jag träna in så att det blir lite mer jävlar annamma kan man säga, han ska trycka hårt och hålla kvar.
 
Vi håller ju även på att träna in att backa runt mig, lite överkurs men vafan, vilket han blir bättre på dag för dag. Igår inne på djuraffären lyckades han stajla lite med sina trix (duktig kille som lyckas hålla ihop sin lilla övertända kropp på ett sånt ställe)
 
 
Över lag så var han väldigt följsam och lydig, dom andra hundarna såg väldigt trevliga ut tyckte han men han höll sig i skinnet. Vi får se vad torsdagens kurs kväll har att erbjuda, spännande!
 
Sigge och jag ska ikv få gå fösta kvällen på en kontaktfälst kurs för Cicki, vilken kommer vara kanon! Jag behöver lite hjälp med att se vad tusan det är jag gör med min kropp ibland. Sigge har blivit mkt bättre på att springa enda längst ner på kontakten, förvånansvärt nog efter vilan, och tycker att det är en ganska bra ide att stanna där. Nu gäller det "bara" för mig att hålla i de och vara konsekvent.. hehe
 
Men men, jag återkommer men bilder så fort jag har fått min dator hemma upp and running så att säga. Vissa nödvändiga beståndsdelar (som internet) är fortfarande någon stans i någon rörig låda.
 
Hej så länge!
 
 

Kurs start!

Hej hej!
 
Länge sen som vanligt, jag måste bli bättre på detta! Det är mycket som händer nu, Sigge har börjat få tillbacka klon och är ips helt återställd, Tjabo är som vanligt väldigt lätt i gasen.
 
Vi håller just nu på att flytta in till Umeå så vi har haft lite fullt upp men i sinom tid så ska vi väl få ordning på kaouset där hemma. Sigge och Tjabo värkar trivas, många snälla barn finns det att pussa på. 
 
Ikväll ska jag och Tjabo gå på första träffen på en freestyle grundkurs vi ska gå! Ska bli riktigt kul, och spännande att se om vi kan lära oss något! ;) Det känns som om vi behöver det båda två, på senaste har det varit väldigt svårt att strukturera upp träningen. Både men en skadad Sigge och med flytt i huvet. Men nu äre bara att sträcka på sig och jobba hårt! De kommer vara väldigt nyttigt för våran relation, och för såklart för Tjabos egen del att hitta sig själv. Men vi får se hur det går.
 
Här är en av dom underbart vackra bilderna Christoffer tog på Sigge!
 
 
 
Mvh Tove p.s Jag ska bättra mig! ^^

RSS 2.0